
کابینت پولیشی و بررسی صفر تا صد آن
فهرست مطالب
برخی از طراحان داخلی از آشپزخانه به عنوان یکی از نقاط استراتژیک منزل یاد میکنند که میتواند حال و هوای خانه را دگرگون کند. این امر به واسطه تنوع گسترده در طرح و رنگ کابینتها است که محیط آشپزخانه از حالت یکنواخت خود خارج شود و سلیقههای مختلفی را پوشش میدهد. از خاصترین کابینتهایی که امروزه مورد استقبال قرار گرفته است، کابینت پولیشی بوده که به دلیل مزایا و ویژگیهای خاص، از سایر محصولات مشابه متمایز شده است. این کابینتها بیشتر در سبک نئوکلاسیک و یا پست مدرن استفاده میشوند.
آنچه در این مقاله میخوانید شما را با ابعاد مختلف کابینتهای پولیشی بیشتر آشنا خواهد کرد و اطلاعات مناسبی در مورد نحوه ساخت، انواع این محصولات و مزایای این کابینتها به شما میدهد. به این ترتیب، دید بهتری نسبت به این محصولات خواهید یافت و بهتر میتوانید از آنها در سبک مورد نظر خود کمک بگیرید؛ بنابراین، توصیه میشود که در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

معرفی کامل کابینت پولیشی
اولین سؤالی که قصد پاسخگویی به آن را داریم، این است که کابینت پولیشی چیست؟ برای پاسخ به این پرسش باید بگوییم، همان طور که از نام این کابینت مشخص است، به کابینتهایی که با لایهای از پولیش پوشانده میشوند، کابینتهای پولیشی میگویند و در حقیقت علت نامگذاری این کابینتها به وجود لایه پولیش روی سطح آنها برمیگردد.
پولیش مایعی با سیالیت بالا تقریبا مادهای خمیری شکل است که به عنوان رنگ روی سطوحی از جنس پلاستیک، شیشه، چوب و فلز اسپری می شود و به سرعت در معرض هوا خشک میشود و مقاومت بالایی در برابر رطوبت و ضربات فیزیکی دارد؛ بنابراین، میتوان انتظار داشت که سطوحی که با این ماده پوشانده میشوند، نیز از همین ویژگیها برخوردار باشند. این نوع پوشش را معمولا با استفاده از فرایند های صنعتی اعمال می کنند، اما در صورت تمایل، شما همچنین می توانید آن را به صورت دستی اجرا کنید. این رنگ با داشتن مواد ساینده، مثل سمباده عمل می کند و سطح کابینت را جلا می دهد، برای همین مورد استفاده برای چوب یا ام دی اف شناخته می شود.
کابینتهای پولیشی بیشتر در سبک نئوکلاسیک و یا پست مدرن قرار میگیرند و در عین سادگی و کاربردی بودن خود دارای تزئینات متقارن و ظریفی هستند. این ساختار باعث میشود که از ایجاد جو خسته کننده در محیط آشپزخانه پرهیز شده و زیبایی و شکیل بودن آن بیشتر جلب توجه کند. جنس بدنه کابینت پولیشی از ورقهای ام دی اف (MDF) است که ضخامت آنها از 25 میلیمتر شروع میشود و تا 40 میلیمتر خاتمه مییابد. قرارگیری 2 تا 3 میلیمتر پولیش روی بدنه این محصولات مزایای منحصر به فردی را به وجود میآورد که این مزیتها دلیل استقبال گسترده از کابینتهای پولیشی هستند.

مزایای کابینت پولیشی
آنچه کابینت پولیش شده را از سایر محصولات متمایز میکند، مزایایی هستند که به واسطه این کابینتها میتوان به دست آورد. کابینت پولیشی به داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر صدمات و ضربات فیزیکی معروف هست و این امر به 2 دلیل است.
اولین دلیل ناشی از آن است که سطح این کابینتها با پولیش پوشانده میشود. این ماده بعد از خشک شدن به شدت استحکام سطح را بالا میبرد. از این رو، کابینتهای پولیشی در برابر ضربات فیزیکی به راحتی دچار تغییر شکل، خط و خش و یا فرورفتگی نمیشوند. دلیل دوم به ضخامت بیشتر کابینتهای پولیشی مربوط است؛ چرا که پولیش باعث افزایش ضخامت 2 تا 3 میلیمتری سطح کابینتها میشود و همین امر مقاومت آنها را افزایش میدهد.
طی مراحل ساخت کابینت پولیشی علاوه بر سطح کابینت، لبههای کار و دور تا دور درب کابینت نیز با پولیش پوشانده میشوند. همین امر باعث میشود که هوا، آب و رطوبت محیط به راحتی به چوب کابینت نفوذ نکند.
مزیت بعدی به جلا و زیبایی سطح کابینتهای پولیش شده برمیگردد. در حقیقت، از آنجایی که طی فرایند ساخت و پولیش کردن سطح، به دفعات آلودگیها و لکههای سطح از بین میروند و چندین بار سمبادهزنی انجام میشود، سطح کابینت خالی از هر گونه پستی و بلندی و خط و خش است. از این رو، استفاده از این کابینت برای دکوراسیون داخلی آشپزخانه زیبایی منحصر به فردی را به همراه میآورد.
از طرف دیگر، سطح براق این کابینت به انعکاس مناسب نور کمک بسیار خوبی میکند و باعث پر نورتر شدن محیط و بزرگنمایی آشپزخانه میشود. این امر برای آشپزخانههای کوچک مزیت بزرگی خواهد بود همچنین تعویض و تعمیر کابینت پولیشی به راحتی انجام میشود و فرایند پیچیده و سختی ندارد.

نکته مهم
مزیتهایی که در بالا به آنها اشاره شد، زمانی به دست میآیند که کابینتها با مراحل ساخت اصولی و درست تولید شده باشند. در حقیقت، تولید کابینتهای پولیشی باکیفیت نیازمند ابزارهای پیشرفته و گرانقیمتی است که تهیه آن از عهده هر تولید کنندهای برنمیآید. از طرف دیگر، داشتن تجربه و مهارت در زمینه تولید این محصولات فاکتور بسیار مهمی است.
از این رو، اغلب توصیه میشود که به جای آن که به تنهایی به تولید کابینت پولیشی بپردازید، آن را از مراکز معتبری مانند مجموعه آگار چوب خریداری کنید. این مجموعه با برخورداری از دانش بهروز دنیا و تجهیزات پیشرفته، بهترین تولیدات را در زمینه صنایع چوبی به ویژه کابینت دارد و محصولات آن از دقت، استاندارد، کیفیت و ظرافت بالایی برخوردار هستند.
تفاوت کابینت پولیشی با پلی اورتان
به طور کلی، تمام کابینتهای به کار رفته در دکوراسیون منازل بر حسب مادهای که روی سطح آنها استفاده میشود، در طبقهبندیهای مختلفی قرار میگیرند. به عنوان مثال، برخی از کابینتها دارای روکش pvc هستند، در حالی که سطح برخی دیگر با رنگ پوشانده شدهاند. در این بین، نوع رنگ مورد استفاده نیز در تعیین نوع کابینت نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
با این توصیفات میتوان حدس زد که منظور از کابینتهای پلی اورتان چیست. در حقیقت، به کابینتهایی که برای پوشاندن سطح خود از رنگ پلی اورتان کمک میگیرند، کابینتهای پلی اورتان میگویند. رنگهای پلی اورتان در یکی از دستههای رنگهای ترموپلاستیک یا الاستومرها قرار میگیرند که سرعت خشک شدن بالایی دارند و استفاده از آنها باعث افزایش دوام کابینت در برابر رطوبت، ضربه، نور خورشید و… میشود.
از آنجایی که از هر دو رنگ برای پوشاندن سطح کابینت استفاده میشود، بیان تفاوتهایی که میان کابینت پولیشی با کابینتهای پلی اورتان وجود دارند ضروری به نظر میرسد. به همین دلیل، در ادامه این بخش به بررسی ابعاد مختلف دو کابینت میپردازیم.

نوع رنگ مورد استفاده
اولین تفاوت میان کابینتهای پولیشی و پلی اورتان به نوع رنگی برمیگردد که برای پوشاندن سطح آنها مورد استفاده قرار میگیرد. در حقیقت، اگرچه جنس بدنه در هر دو کابینت از چوب ام دی اف (MDF)، چوب طبیعی یا غیره است، اما برای آن که کابینت پلی اورتان تولید شود، لازم است که از مواد پلیمری مانند رنگ پلی اورتان به عنوان روکش استفاده شود. رنگ پلی اورتان سرعت خشک شدن بیشتری نسبت به رنگهای پولیشی دارد و همین امر باعث سرعت بیشتر فرایند تولید میشود. این در حالی است که در کابینت پولیشی از مواد نانو و پولیش به عنوان پوشش سطح استفاده میشود.
هزینه تمام شده
همان طور که در بخشهای قبلی به آن اشاره شد، برای تولید کابینتهای پولیشی لازم است که دستگاههای پیشرفته و محیطهای خالی از گرد و غبار فراهم شوند تا بتوان به کابینت باکیفیتی دست یافت. از طرف دیگر، سرعت پایین خشک شدن مواد پولیش نسبت به رنگ پلی اورتان، حساسیت این فرایند را بیشتر میکند.
به این ترتیب، تولیدکننده قادر است در یک واحد زمانی یکسان تعداد کمتری کابینت پولیشی تولید کند، در حالی که خشک شدن سریعتر کابینتهای پلی اورتان باعث افزایش تیراژ تولید این محصول میشود. از این رو، ممکن است در هنگام پرسیدن این پرسش که کابینت پولیشی متری چند است؟ با قیمت بیشتری نسبت به کابینتهای پلی اورتان روبرو شوید.
ساخت کابینت پولیشی سخت بوده و همین طور حساسیت ها و دقت بالایی برای تولید این کابینت ها نیاز است. به همین دلیل در مراحل ساخت از دستگاه های تمام اتوماتیک و کاملا پیشرفته ای استفاده می شود، که این موضوع هم هزینه های ساخت را بیشتر می کند، فراهم کردن چنین فضایی هزینه زیادی را روی دست سازندگان می گذارد. خوب است بدانید که هزینه ی خط تولید این دستگاه ها چیزی بیش از 1.5 میلیارد است!
نوع طرح انتخابی
از آنجایی که برای ساخت کابینتهای پولیشی لازم است که چندین بار فرایند رنگآمیزی انجام شده و سطح مورد نظر سمبادهزنی شود، استفاده از طرحهای ظریف و پیچیده در این کابینتها امکانپذیر نیست. این در حالی است که اگر کابینت پلی اورتان را انتخاب کنید، محدودیتی در انتخاب طرح نخواهید داشت.

مراحل ساخت کابینت پولیشی
برای ساخت کابینت پولیشی، ابتدا کابینت خام با طرح و جنس مورد نظر ساخته شده و سطح آن در فرایند سمبادهزنی کاملاً صاف و عاری از هر گونه گرد و غبار میشود. در مرحله بعد، پولیش که حالت خمیری دارد، با استفاده از تینر که حلال آن است، به غلظت مورد نظر میرسد و در یک محیط کارگاهی کاملاً ایزوله و با کمک ابزارآلات پیشرفته روی سطح کابینت پاشیده میشود. حساسیت این مرحله بسیار بالا است؛ چراکه در صورت عدم رنگ یکنواخت و مسطح روی کابینت، سطح آن دچار برجستگی و فرورفتگی میشود و این امر در زیبایی نهایی کار تأثیر بسیار مهمی خواهد گذاشت.
پس از آن که رنگ پاشیده شده روی سطح کابینت پولیشی خشک شد، لازم است که وارد مرحله سمبادهزنی شود تا زمینه لازم برای پاشیدن پولیش بعدی فراهم شود و سطح کاملاً صاف و صیقلی باشد. به طور معمول، این چرخه تا 4 بار تکرار میشود تا در نهایت، رنگ اصلی سطح به دست آید. تفاوتی که در مرحله چهارم وجود دارد، جنس سمباده مورد استفاده است.
در این مرحله از پارچههای نرم و نمدی کمک گرفته میشود تا در عین ساب زدن سطح مانع از خط و خش روی کابینت شود و در پایان برای جلا و زیبایی آن از روغن مخصوص کمک گرفته میشود. این نکته را در نظر داشته باشید که ضخامت نهایی رنگ پولیش روی سطح کابینت باید در پایان کار به 3 میلیمتر برسد.

انواع کابینت پولیشی
کابینتهای پولیشی براق یکی از شناختهشدهترین کابینتهای پولیشی هستند که به دلیل براق بودن خود زیبایی خیرهکنندهای به فضا میبخشند و مزایای گستردهای را به همراه دارند. اگر بخواهیم به نمونهای از این کابینتها اشاره کنیم، باید به سراغ کابینت پولیشی طرح انزو برویم که در سبک نئوکلاسیک جایگاه ویژهای دارد. در این میان، نباید از کابینتهای پولیشی مات غافل شویم. در حقیقت، کابینتهای مات یکی دیگر از کابینتهای پولیش شدهای است که طرفداران خاص خود را دارند.
استفاده از کابینت پولیشی مات باعث میشود که سبک آشپزخانه در اثر گذر زمان جذابیت خود را از دست ندهد و همیشه مطابق با مد روز باشد. برخلاف کابینتهای پولیشی براق که بیشتر برای آشپزخانههایی با متراژ محدود استفاده میشوند و در این محصولات رنگهای روشنی مانند سفید یا کرم بیشترین کاربرد را دارند، کابینتهای مات بیشتر برای فضاهای بزرگ مناسب هستند و استفاده از رنگهای تیره جذابیت زیادی را به محیط میبخشند.

پرکاربردترین رنگها در کابینت پولیشی
اگرچه محدودیتی در استفاده از رنگ برای کابینتهای پولیش شده وجود ندارد و میتوان در این محصولات به انواع کابینت پولیشی رنگی اشاره کرد، اما برخی از رنگها نسبت به سایرین مناسبتر هستند و با گذر زمان جذابیت خود را از دست نمیدهند. از این رو، در ادامه این مطلب به معرفی آنها میپردازیم.
کابینت پولیشی سفید
رنگ سفید از گذشته به عنوان یکی از پرکاربردترین رنگها در دکوراسیون داخلی شناخته میشود که فواید زیادی به همراه دارد. اولین مزیت استفاده از کابینتهای پولیش شده سفید کمک به جذب نور بیشتر و پرنورتر کردن فضای آشپزخانه است. این مزیت باعث میشود که استفاده از این رنگ در تمامی آشپزخانهها با هر متراژی امکانپذیر باشد و به بزرگتر نشان دادن فضا کمک مؤثری کند. امکان استفاده از کابینت پولیشی با رنگ سفید در کنار هر رنگ دیگری نیز وجود دارد و هارمونی مناسبی را به وجود میآورد.
کابینت پولیشی طوسی
رنگ طوسی به دلیل خنثی بودن خود به عنوان یکی از کم ریسکترین رنگها در دکوراسیون داخلی شناخته میشود. استفاده از کابینت پولیشی با رنگ طوسی به تمیزتر نشان دادن محیط آشپزخانه کمک میکند و آلودگیهای موجود در سطح کابینت را چندان نشان نمیدهد.
نکته جالب توجه دیگری که در این زمینه وجود دارد، آن است که شما میتوانید طبق متراژ آشپزخانه مورد نظر از طیفهای مختلف رنگ طوسی استفاده کنید تا زیبایی فضا حداکثر شود. همچنین در صورتی که بخواهید از کابینتهای دو رنگ استفاده کنید، رنگ طوسی انتخاب مناسبی خواهد بود؛ چراکه ترکیب آن با انواع رنگهای گرم و سرد نیز امکانپذیر است.

سخن آخر
کابینتهای پولیشی یکی از بهترین و در عین حال، گرانترین کابینتهایی هستند که استفاده از آنها در فضای مورد نظر مزایای گستردهای را به همراه دارد. این امر به دلیل فرایند ساخت پیچیده و استفاده از ماده پولیش به عنوان پوشاننده سطح کابینتها است. از آنجایی که تولید کابینت پولیشی نیازمند مهارت، ابزارآلات پیشرفته و دقت فراوان است، بهترین کار به جای تولید جداگانه، تهیه این کابینتها از مراکز معتبری مانند مجموعه آگار چوب خواهد بود. شما نیز میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با این مجموعه در تماس باشید.
توضیحات متا: کابینت پولیشی یکی از زیباترین کابینتهایی است که تولید آن به تجربه بالا، تجهیزات پیشرفته و استفاده از مواد اولیه مرغوب نیاز دارد.
بدون دیدگاه